AFK Rendszer

Régóta probléma a MineManián, hogy nem jelezzük felétek, ha egy játékos (vagy az admin) éppen nincs gépnél. Ennek megoldására készítettük el az AFK rendszerünket, és ezt szeretnénk most nektek bemutatni.

Az új rendszernek köszönhetően ha 10 percnél tovább vagytok inaktívak, akkor a szerver automatán kiírja, hogy <játékos> otthagyta a gépet..., továbbá a tablistán a nevetek mellé kerül egy [AFK] prefix. Így jelezve van mindenkinek, hogy nem vagytok gépnél.

Ha újra gépnél lesztek és elkezdtek játszani, akkor a rendszer ezt érzékeli, majd kiírja mindenkinek a <játékos> visszajött!, szöveget szintén jelzésként.

A /afk parancs beírásával azonnal AFK módba kerülhettek, ha tudjátok, hogy el fogtok menni a géptől. Igazából nem kell nagyon használni, mert a fentiek szerint automatán átrak a rendszer. Csak van erre is lehetőség.

Nagyon fontos, hogy az AFK-ba kerüléskor nem dob ki a szerver! Nyugodtan maradhattok egész éjszakákra továbbra is a farmok mellett, azok termelni fognak ugyanúgy, mint eddig. Viszont innentől kezdve AFK módban a munkák után nem kaptok fizetést. Munkarendszert azért hoztuk be nem rég, hogy akik nem akarnak farmok mellett afkolni, azok is tudjanak pénzt szerezni aktív játékkal.

Szabályzatunk kibővült egy új ponttal: Tilos az aktívnak tetettés és az AFK rendszer átvágása.

A teljes szabályzatot itt éred el.